Prima pagina

Prisecariu devine al doilea dezvoltator de mall-uri din Moldova

Prisecariu devine al doilea dezvoltator de mall-uri din Moldova

Danut Prisecariu a vandut deja un mall in Iasi pentru 34 mil. euro

10.08.2006, 19:59 57

Omul de afaceri iesean Danut Prisecariu va investi 21 mil. euro in dezvoltarea unui mall in zona centrala a orasului Botosani. Prisecariu va deveni astfel al doilea mare dezvoltator roman de centre comerciale care provine din Moldova, dupa Iulian Dascalu, care detine Iulius Group.
"Am achizitionat un teren in centrul orasului Botosani, pe care voi construi un centru comercial. Fondurile vor proveni atat din suma obtinuta in urma vanzarii Moldova Mall, cat si din credite bancare", a declarat pentru ZF Danut Prisecariu, presedintele grupului de firme Moldova.
Grupul de firme a mai fost implicat si in dezvoltarea centrului comercial Moldova Mall din Iasi, care a fost achizitionat la inceputul acestui an de catre Equest Balkan Properties, o companie britanica de investitii imobiliare, in urma unei tranzactii de 34,5 milioane de euro. Achizitia Moldova Mall asigura un randament anual al investitiei de 9% in euro calculat la un grad de ocupare de 100%, potrivit Equest.
Centrul comercial de la Botosani va fi construit pe un teren de circa 6.000 de metri patrati, din care 4.800 de metri patrati apartin municipalitatii, restul fiind achizitionat de la proprietari privati. Terenul, detinut de Primaria Botosani, a fost concesionat cu circa 100.000 euro de Moldova Universal, spune Prisecariu.
Cladirea va fi construita pe o structura de parter si sase niveluri si va avea o suprafata construita de circa 23.000 de metri patrati. In proiect este prevazuta amenajarea mai multor cinematografe, restaurante, sali de bowling si spatii de joaca pentru copii. "Suprafata inchiriabila a centrului comercial va fi de circa 10.000-11.000 de metri patrati", mentioneaza Prisecariu.
Proiectul se afla in prezent in stadiul obtinerii autorizatiilor administrative, iar lucrarile vor incepe in aceasta toamna sau cel tarziu la inceputul anului viitor. Termenul stabilit in contract pentru finalizarea lucrarilor este de 24 de luni de la deschiderea santierului, potrivit autoritatilor locale.
Prisecariu intentioneaza sa dezvolte si alte afaceri in Botosani, o zona destul de saraca a tarii. Omul de afaceri a achizitionat in acest an hotelul Rapsodia din localitate, pe care intentioneaza sa il modernizeze.
"Hotelul Rapsodia are in prezent 2 stele si voi transforma o portiune intr-un hotel de 3 stele, iar cealalta va avea 4 stele. Investitia se va ridica la circa 7-8 mil. euro", afirma Prisecariu.
Mai mult, omul de afaceri va dezvolta un complex rezidential compus din patru blocuri cu opt etaje, care va livra pe piata peste 100 de apartamente. Prisecariu detine afaceri nu doar in retail si turism, ci si in domeniul media.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO