Prima pagina

Yahoo! si-a numit manager pe Romania

06.05.2008, 19:00 24

Yahoo! si-a numit primul manager in Romania in persoana bloggerului Bobby Voicu.
Pana acum, gigantul online american (venituri de 1,8 mld. $ si profit net de 542 mil.$ in primul trimestru 2008) nu a avut un oficial local, insa este reprezentat pe partea de vanzari de agentia de publicitate online Mediacafe.
Bobby Voicu, 29 de ani, este licentiat in finante-banci (ASE Bucuresti) si detine cateva bloguri si site-uri, atat in limba romana (blogoree.ro, monden.info), dar si unele cu audienta internationala, in engleza.
Este consultant in domeniul online, specializat in blogging si social media. El va indeplini functia de Yahoo! community manager pentru Romania.
"Bobby Voicu va fi vocea Yahoo! in Romania. Prin Bobby, Yahoo! va intra in dialog cu consumatorii sai din Romania, va identifica zonele care trebuie imbunatatite pentru a oferi un continut local si servicii mai bune. Ca evangelist (persoana care promoveaza noile idei tehnologice, n.r.), el va reuni utilizatorii Yahoo! din Romania intr-un spatiu virtual si intr-o comunitate online pentru ca acestia sa-si impartaseasca ideile si sa desfasoare activitati de colaborare, retele virtuale, partajare de continut" - a declarat pentru ZF Zhengxi Danard, product marketing manager Yahoo! pentru Europa de Est.
"Rolul meu este sa devin o interfata intre milioanele de utilizatori Yahoo! din Romania si dezvoltatorii de servicii ai corporatiei!" - a spus la randul lui Bobby Voicu.
"Nu ma voi ocupa de vanzari - aceasta ramane sarcina Mediacafe, ci mai degraba va trebui sa inteleg ce servicii si ce continut online isi doresc utilizatorii Yahoo! din Romania"- a precizat el.
Deocamdata, Bobby Voicu va ramane singurul angajat Yahoo! in Romania, insa este de asteptat ca anul viitor Yahoo! sa isi deschida reprezentanta oficiala la Bucuresti si sa inceapa sa-si localizeze serviciile.
Yahoo! este unul dintre cei mai importanti jucatori online din Romania, detinand controlul detasat pe piata de e-mail (peste 8 milioane de utilizatori inregistrati), instant messaging (peste 7.000.000), jocuri online ( peste 800.000) sau prin portalul foto Flickr (peste 300.000).
"Vanzarile de publicitate Yahoo! in Romania vor atinge anul acesta sute de mii de euro" - a declarat pentru ZF Mihai Fanache, directorul agentiei Mediacafe.
Piata autohtona de publicitate online se mentine la niveluri modeste, fiind evaluata intre 12 si 16 mil. euro, insa are cresterile cele mai mari dintre toate mediile de advertising.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO