Contor Group Arad a obţinut o finanţare de 250.000 € de la ING

Autor: Andrei Chirileasa 03.09.2012

Producătorul de contoare de măsurare a apei Contor Group Arad (CGC), companie aflată în reorganizare judiciară, a obţinut un împrumut de 250.000 de euro de la ING Bank pentru refinanţarea unui contract de leasing şi achiziţia de materii prime care să-i permită să-şi continue activitatea.

Contor Group Arad a intrat în insolvenţă în mai 2011, în condiţiile în care creanţele neîncasate, în special de la firme din grup, au crescut puternic, iar compania nu mai dispunea de lichidităţi pentru a-şi continua activitatea.

ING este principalul creditor al Contor Group, având de recuperat creanţe de 7,5 mil. euro. Banca a fost de acord cu planul de reorganizare propus de administratorul judiciar prin care ar urma să recupereze circa 7 mil. euro. Împrumutul acordat companiei face parte din acest plan. Aceasta este o veste bună pentru companie, deoarece în general companiile care au trecut prin insolvenţă au dificultăţi în obţinerea de finanţare.

Contor Group Arad a mai anunţat ieri şi numirea unui nou director general, Alida Valeria Toma, care a lucrat 19 ani pentru grupul francez Alcatel Lucent. Ea a condus mai mulţi ani departamentul industrial al fabricii Alcatel de la Timişoara.

Contor Group este controlată de fondul de investiţii olandez MEI, după ce societatea a răscumpărat pachetul de acţiuni deţinut de fostul acţionar majoritar, firma Contor Caracioni din Germania, care a intrat de asemenea în insolvenţă. Printre acţionarii companiei se mai numără SIF Banat-Crişana şi firma de brokeraj IFB Finwest.

Acţiunile Contor Group au crescut cu 33% de la revenirea pe bursă la începutul lunii august. La preţul de ieri, de 0,0334 lei/acţiune, capitalizarea companiei este de 6,5 mil. lei (1,45 mil. euro).