Reprezentantul SIF Muntenia în Consiliul de Administraţie al Sibex a demisionat

Autor: Stefan Musgociu 17.09.2012

Reprezentantul SIF Muntenia (SIF4) în Consiliul de Administraţie al Bursei de la Sibiu, Gabriel Filimon, şi-a depus luni demisia, aceasta urmând să intre în vigoare marţi, potrivit unui anunţ publicat pe siteul Sibex.

Filimon a intrat în Consiliul de Administraţie al Sibex în decembrie 2010, într-o AGA în care s-a încercat revocarea lui Teodor Ancuţa din funcţiile de preşedinte CA şi director general al bursei de la Sibiu.

După patru luni, respectiv în aprilie 2011, Ancuţa a fost revocat într-o altă AGA, locul său fiind preluat de Cristian Sima.

Începând din 2002, Filimon este director executiv la Muntenia Invest, societatea de administrare a SIF Muntenia. Anterior, el a fost referent de specialitate, expert, şef birou FPP IV Muntenia (1992 - 1997) şi, apoi, director în departamentul Administrare Portofoliu din cadrul SAI Muntenia Invest (1997 - 2002).

La aproape un an şi jumătate de la venirea lui Sima la conducerea Sibex, trei grupări de acţionari au solicitat revocarea Consiliului de Administraţie, tragerea la răspundere a lui Sima, precum şi a reprezentantului SIF Transilvania în CA, Dan Simionescu.

Propunerile urmează să fie dezbătute într-o AGA programată să se deruleze sâmbătă, 22 septembrie.

Actualul CA a fost ales în luna aprilie a anului trecut, când acţionarii au ales trei noi membri şi i-au confirmat pe reprezentanţii SIF Transilvania şi SIF Muntenia, Dan Simionescu şi Gabriel Filimon. Cei trei noi administratori sunt Cristian Sima, care a preluat funcţiile de director general şi preşedinte CA, fostul vicepreşedinte CNVM Paul Miclăuş (actual vicepreşedinte la Sibex) şi Alexandru Găitan, manager de portofoliu la compania Frontier Capital Management, Londra.

De la schimbarea Consiliului de Administraţie, Sibex a înregistrat profit doar în primele trei luni din acest an, însă câştigul a fost de doar 1.800 de lei. În celelalte trimestre, compania a consemnat pierderi. Anul trecut, pierderile au fost de 596.000 de lei, iar după primele şase luni din acest an sunt de 149.000 de lei.

Pierderile din primele şase luni din acest an sunt de aproape trei ori mai mari decât cele din perioada similară a anului trecut, de 57.000 de lei.

Pe de altă parte, cifra de afaceri a crescut în primul semestru cu 30%, de la 865.000 de lei la 1,1 milioane lei.