Distribuitorul de electrocasnice Marelvi vizează afaceri în creştere cu 10% în acest an

Autor: Adrian Dumitrache 18.09.2012

Potrivit Ministerului Finanţelor Publice, afacerile Marelvi Impex au scăzut anul trecut cu 5,2%, la 162,5 milioane de lei, iar profitul net a coborât cu 19,6%, la 3,7 milioane de lei.

În prima jumătate a acestui an, Marelvi a înregistrat un rulaj similar cu cel din primele şase luni ale anului trecut, iar lunile iulie şi august au adus o creştere de 18 % comparativ cu aceeaşi perioadă din 2011, conform unui comunicat transmis de companie.

"Având parteneriate solide în zona de retail şi a producătorilor de mobilier pentru aparate încorporabile, ne propunem anul acesta o creştere a cifrei de afaceri cu 10% comparativ cu anul trecut, până la 40 milioane euro. Nevoia clienţilor de îmbunătăţire a confortului personal a depăşit reticenţa de a investi în utilarea locuinţelor manifestată începând cu 2009. Miz ăm pe o creştere a cererii produselor de înaltă tehnologie şi a electrocasnicelor încorporabile", a declarat directorul general adjunct al Marelvi Impex SRL, Daniela Bîzgan.

Strategia firmei pentru perioada următoare se bazează şi pe dezvoltarea parteneriatelor strategice încheiate cu Liebherr, De Dietrich şi Fagor (branduri prezente pe piaţa locală prin intermediul Marelvi), dar şi pe extinderea portofoliului de produse aflat sub brandul propriu Serreno.

Peste 43% din cifra de afaceri a distribuitorului este reprezentată de vânzările de aparate frigorifice. Marelvi reprezintă din anul 2008 divizia de produse electrocasnice Liebherr pe piaţa din România, care a ajuns la 5% din vânzările firmei din Rădăuţi.

"Până la finalul acestui an, vizăm vânzarea a 4.000 de produse Liebherr în România, iar pentru următorii trei ani vizăm dublarea volumului de vânzări pentru acest brand", a spus Bîzgan.

Marelvi a fost înfiinţată în anul 1995, iar acţiunile sunt deţinute integral de către o persoană fizică - Elvira Mihălescul.

Firma are 100 de angajaţi şi patru centre logistice în Rădăuţi, Bucureşti, Deva şi Cluj, care însumează o suprafaţă de 11.000 metri pătraţi.