Mihnea Tobescu, fostul şef al Chartis, preia conducerea Euroins

Autor: Adrian Dumitrache 28.09.2012

Mihnea Tobescu (foto), fostul şef al Chartis România, a fost desemnat să preia conducerea companiei de asigurări Euroins, unde postul de director general a rămas vacant după plecarea lui Alin Bucşa la Astra, au declarat pentru Mediafax surse din piaţa asigurărilor.

Tobescu a condus timp de zece ani, până în luna martie a acestui an, compania Chartis România, căreia i-a fost retrasă la cerere autorizaţia de funcţionare, iar portofoliul a fost transferat sucursalei Bucureşti a Chartis Europe Limited Londra.

Chartis este divizia de asigurări generale a gigantului AIG, salvat de statul american de la faliment în 2008. Bucşa a fost recrutat recent pe poziţia de preşedinte al directoratului Astra, deţinută de omul de afaceri Dan Adamescu, după ce condusese timp de trei ani Euroins.

Euroins, companie controlată de grupul bulgar Eurohold, practică numai asigurări generale. Asigurătorul a subscris în perioada ianuarie-iunie prime de 228 milioane de lei, dublu faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, şi se situa pe locul şase în piaţa asigurărilor generale.