Marius Filip, medicul şef al CNAS: cardul de sănătate este finalizat în prezent şi va fi eliberat luna viitoare în cadrul unui proiect pilot

Autor: Corina Mirea 30.09.2012

Cardul de sănătate este finalizat în prezent şi va fi eliberat pentru prima dată luna viitoare în cadrul unui proiectpilot realizat la Arad, a spus Marius Filip, medicul şef al CNAS (Casa Naţională de Asigurări de Sănătate) prezent la evenimentul ZF PHARMA Summit ’12, organizat de Ziarul Financiar. Implementarea cardului de sănătate face parte dintr-un proiect de informatizare a sistemului de sănătate, şi care este în întârziere faţă de graficul anunţat iniţial (vara acestui an).

Cardul de sănătate va continua şi cu alte proiecte precum dosarul electronic.

“Dosarul electronic este o poveste mai complicată. Acesta încă se află în zona de licitaţie şi nu pot da un termen pentru finalizarea şi implementarea lui încă. Cert este că vom elibera aceste carduri pentru toţi cei 17 milioane de cetăţeni asiguraţi (cu excepţia persoanelor sub 18 ani) şi vom ajunge să eliberăm în jur de 800.000 - 1 milion de bucăţi pe lună”, a mai spus Marius Filip.