Endava a inaugurat un birou în Bucureşti şi vrea să depăşească 260 de angajaţi până în iulie 2013

Autor: Adrian Dumitrache 04.10.2012

"Rezultatele bune ale companiei determină o continuare a extinderii şi a investiţiilor noastre în România şi Republica Moldova. Creşterea operaţiunilor în această regiune a atins nivelul la care avem nevoie de un centru de livrări mai mare în Bucureşti. Noul nostru sediu şi recenta achiziţie ne vor permite să creştem în Bucureşti şi să ajungem la peste 1.600 de angajaţi la nivel de grup în următorii trei ani, dintre care circa 1.000 în România", a declarat directorul genera al grupului Endava, John Cotterell.

Noul birou din Bucureşti are o suprafaţă de peste 2.400 de metri pătraţi, distribuţi pe două etaje, în cadrul AFI Business Park 1.

"Unele dintre avantajele competitive ale Capitalei sunt reprezentate de numărul mare de specialişti IT, universităţile locale care furnizează un număr considerabil de absolvenţi cu specializări IT, expertiza pentru o serie de tehnologii avansate, dar şi conexiunile de zbor, care sunt vitale pentru un business dinamic", a spus Cotterell.

Echipele Endava din Bucureşti sunt implicate în proiecte de dezvoltare software, în special pentru companii din domeniul serviciilor financiare şi serviciilor online din Marea Britanie şi Statele Unite, precum şi proiecte pentru companii locale din sectorul financiar-bancar.

Cu aproximativ 1.000 de angajaţi, grupul Endava a înregistrat în anul fiscal 2011-2012 o cifră de afaceri totală de 37 milioane de euro.

În România, Endava are 600 de angajaţi în birourile din Cluj-Napoca, Iaşi şi Bucureşti.

"Ne dorim să creştem afacerile din România şi chiar să dublăm numărul de angajaţi în următorii trei ani, dacă vom continua să beneficiem de facilităţile fiscale şi de alte programe de ajutor acordate de stat. România este în continuare o destinaţie nearshore atractivă, însă concurează cu alte state din regiune, precum Bulgaria, Ucraina, Cehia, Slovacia, dar şi cu statele Baltice şi Rusia", a afirmat Cotterell.

Înfiinţată în anul 2000, Endava livrează soluţii de business şi servicii informatice în special pentru organizaţii mari din Marea Britanie şi Statele Unite, de la bănci de retail, companii de carduri de credit şi companii din domeniul telecom, la trusturi media.