Cei mai puternici trei executivi din industria telecom vin la summitul ZF Digital ’12

Autor: Adrian Seceleanu 07.10.2012

Şefii celor mai mari trei operatori de telecomunicaţii din România, care coordonează un business anual cu o valoare de peste 3 miliarde de euro, vor răspunde întrebărilor despre cele mai fierbinţi subiecte din comunicaţii.

Jean François Fallacher, CEO al Orange România, Iñaki Berroeta, CEO al Vodafone România şi Stefanos Theocharopoulos, CEO al Cosmote România & Romtelecom - cei mai puternici executivi de pe piaţa locală de comunicaţii - vor participa pentru prima oară împreună la o discuţie despre perspectivele industriei în cadrul unui panel dedicat, în cadrul ZF Digital '12, un eveniment organizat de ZIARUL FINANCIAR pe 16 şi 17 octombrie.

Cei trei executivi, care sunt implicaţi zi de zi într-o luptă acerbă pentru clienţi, revenirea la creştere a veniturilor şi o marjă cât mai bună de profit pe o piaţă cu o valoare de peste trei miliarde de euro, vor aborda în discuţiile din cadrul ZF Digital '12 atât cel mai fierbinte subiect al acestui an, licitaţia de spectru radio organizată de statul român, cât şi alte teme legate de evoluţia industriei locale de comunicaţii.

Directorii executivi ai Orange, Vodafone şi Cosmote&Romtelecom nu vor susţine prezentări în cadrul panelului, ci vor răspunde întrebărilor adresate de moderatori şi de participanţi.

La scurt timp după încheierea celei mai mari licitaţii de spectru radio organizate vreodată de România, în cadrul căreia Cosmote, Orange şi Vodafone şi-au asumat plăţi de 635 mil. euro către statul român, cei trei manageri vor răspunde întrebărilor legate de acest proces şi despre ce perspective se deschid pentru firme şi consumatori odată cu lansarea serviciilor 4G.

Când vom avea net mobil cu viteze de descărcare a datelor de peste 100 Mbps? Cât de scumpe vor fi aceste servicii? Ce impact vor avea serviciile 4G în lupta pentru clienţi a operatorilor mobili cu cei care oferă servicii prin linii fixe? Când se va ajunge în situaţia ca un procent însemnat din clienţi să se aboneze la serviciile 4G? E o surpriză faptul că la licitaţie nu s-a prezentat niciun alt jucător interna­ţional? Dacă statul român consideră lici­taţia un succes, cum văd operatorii rezultatul "com­petiţiei"? Acestea sunt doar câteva dintre întrebările care le vor fi adresate şefilor Orange, Vodafone şi Cosmote & Romtelecom în legătură cu licitaţia organizată recent de Autoritatea de Reglementare în Comunicaţii (ANCOM).

Cei trei executivi care coordonează afaceri de aproape trei miliarde de euro în România vor răspunde în cadrul panelului din cadrul ZF Digital '12 şi întrebărilor legate de evoluţia pieţei locale de comunicaţii, aflată în scădere din 2009 încoace.

Când va recupera piaţa de comunicaţii cei aproximativ un miliard de euro pierduţi în valoare în perioada 2008-2011? Ce servicii îi vor determina pe români să cheltuiască mai mult pe internet, telefonie fixă, mobilă şi televiziune? Ar mai fi loc pe piaţa de servicii de televiziune prin cablu sau satelit dacă un jucător mare s-ar decide să facă acest pas? Cum va fi peste cinci ani de zile piaţa de servicii de internet din România - vom reuşi să recuperăm decalajele faţă de alte ţări din UE?

Ce investiţii vor face în România în următorii ani Cosmote, Orange, Romtelecom şi Vodafone? Au marii producători de echipamente de telecomunicaţii motive să fie cu ochii pe România în următoarea perioadă? Sunt alte teme de discuţie care vor fi abordate în cadrul ZF Digital '12.