Ponta spune că Guvernul nu va mai apela la PricewaterhouseCoopers, din cauza eşecului la Oltchim

Ziarul Financiar 14.10.2012

Premierul Victor Ponta a anunţat, în emisiunea "După 20 de ani" de la PRO TV, că Guvernul nu va mai apela la serviciile consultantului PricewaterhouseCoopers pentru viitoarele procese de privatizare, deoarece acesta a recomandat greşit ca la licitaţia de vânzare a Oltchim să fie acceptat oricine.



"După lecţia Oltchim putem să explicăm de ce licitaţiile nu rămân deschise aşa cum ne-a....în primul rând, nu mai iau PricewaterhouseCoopers ca şi consultant, că văd că toată lumea vorbeşte de OPSPI", a spus Ponta.

Întrebat dacă acest consultant a greşit, premierul a răspuns afirmativ.

"Da, categoric da. Trebuie să îl întreb pe consultant de ce a lăsat ca la licitaţia Oltchim să vină...este aşa bine să fii consultant, să iei o mulţime de bani, să faci caietul de sacini după care să fie întrebat Ponta...eu nici nu am văzut caietul de sarcini şi nu era treaba mea să-l văd", a spus Ponta.

Premierul a anunţat recent că Guvernul va solicita Fondului Monetar Internaţional şi Comisiei Europene permisiunea ca viitoarea privatizare a Oltchim să fie derulată prin negociere cu un investitor strategic şi nu prin licitaţie deschisă la care să vină oricine.