Carabulea are nevoie, pe lângă un investitor, şi de un CEO la Carpatica

Autor: Ciprian Botea 15.10.2012

Carpatica, o bancă de talie medie controlată de omul de afaceri Ilie Carabulea, a rămas fără director general după încheierea mandatului de trei ani al lui Nicolae Surdu. Conducerea interimară a băncii va fi asigurată de directorul executiv Ion Dobrică.

Carabulea trebuie să găsească acum şi un nou CEO pentru bancă după ce în ultimii ani a căutat un investitor strategic care să susţină banca cu capital. Banca continuă demersurile pentru găsirea unui cumpărător pentru că nevoia băncii de a fi susţi­nută de un investitor cu lichidităţi importante se menţine.

Nicolae Surdu fusese recrutat pe poziţia de director general al Carpatica în toamna lui 2009 cu misiunea de a restructura banca şi de a-i reface profitabilitatea. El caracterizează ultimii trei ani ca fiind cei mai grei din viaţa sa şi consideră că misiunea care i-a fost încredinţată în urmă cu trei ani a fost dusă la bun sfârşit. Carpatica a trecut pe profit în primul semestru din 2012, cu un rezultat net de 9,2 mil. lei după ce în ultimii trei ani a închis un sfert din sucursale şi agenţii şi a concediat aproape o treime din personal.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro