Familia libaneză Murad mai angajează 150 de oameni la Topoloveni

Autor: Anelis Baciu 21.10.2012

Fraţii libanezi Ahmed şi Hassan Murad, doi antreprenori cunoscuţi ca fiind oamenii de afaceri din spatele restaurantelor Spring Time sau al pateurilor Mandy, vor angaja 150 de oameni la fabrica de conserve pe care o deţin în localiatea argeşeană Topoloveni, situată la 95 de kilometri de Bucureşti.

Extinderea schemei de personal de la MGC International Investments, compania prin care investitorii libanezi produc conserve de legume şi fructe, vine în contextul în care antreprenorii sunt pe punctul de a finaliza o investiţie de aproximativ 4 milioane de euro prin care vor retehnologiza fabrica din Argeş.

În urma noilor angajări, statele de plată ale companiei ar urma să ajungă la jumătatea anului viitor să numere 300 de oameni, potrivit oficialilor MGC International Investments.

"În prezent în cadrul complexului lucrează peste 150 de per­soane, urmând ca numărul acestora să crească la mai mult de 300, în momentul în care fa­brica va funcţiona la capa­ci­tate maximă", a declarat Nicolae Păuna, directorul fabricii MGC In­vestments în cadrul eveni­mentului de inau­gu­rare a unităţii de pro­ducţie.

Campania de recrutare anunţată de pro­ducător re­pre­zintă şi cea mai impor­tantă miş­care pe această linie a companiei începând cu anul 2008 în condiţiile în care numărul de angajaţi a co­borât în acest interval de la 124 la 79 de angajaţi la sfâr­şitul anului trecut, po­trivit datelor de la Minis­te­rul Finanţelor (MF). MGC International Investment a încheiat anul trecut cu afaceri de 3,4 milioane de euro, în scădere cu 22% faţă de 2010.

Fraţii libanezi Murad fac afaceri cu conserve la Topoloveni de zece ani, moment în care au achiziţionat această unitate de producţie în cadrul unei tranzacţii evaluate la 500.000 de euro.

Oficialii companiei spun că în acest interval investiţiile în unitatea de producţie totalizează 14 milioane de euro, bani care au fost folosiţi în extinderea şi retehnologizarea fabricilor din Argeş.

Pentru aprovizionarea cu materie primă, compania a încheiat parteneriate cu peste 40 de producători agricoli din bazinele legumicole Brăila, Calafat şi Caracal.

Cantitatea de fructe şi legume achiziţionată de la aceştia oscilează între 3.000 şi 4.000 de tone pe an, volum ce asigură jumătate din necesarul de producţie, potrivit reprezentanţilor companiei.

În următorii ani libanezii de la MGC International Investments intenţionează să continue extinderea fabricilor din Argeş prin deschiderea a două noi secţii, unde ar urma să producă sosuri, condimente şi oţet.

Datele disponibile arată că volumul total al pieţei de conserve de fructe şi legume din România se ridică la 300.000 de tone pe an. În bani, valoarea vânzărilor de pe această piaţă se ridică la 150-200 de milioane de euro, potrivit calculelor ZF.

MGC International Investments concurează în această industrie cu jucători precum Contec Foods, Leader International sau grupul Annabella, producătorul brandului Răureni.