Vodafone România va lansa pe 31 octombrie servicii LTE (4G) cu viteze de până la 75 Mbps

Autor: Adrian Seceleanu 22.10.2012

Vodafone România, numărul doi pe piaţa locală de telefonie mobilă, va lansa pe data de 31 octombrie o reţea LTE care va oferi viteze de descărcare a datelor de până la 75 Mbps, a anunţat operatorul.

"Până la lansarea comercială a serviciilor LTE, care va avea loc la începutul anului viitor, clienţii Vodafone vor putea să testeze serviciile 4G, la viteze de până la 75 Mbps, în mai multe oraşe. Din 2013, Vodafone România va oferi servicii 4G la viteze de până la 100 Mbps", potrivit anunţului transmis de companie.

"Vodafone a instalat şi a testat cu succes reţeaua LTE în principalele oraşe ale ţării. Clienţii noştri, persoane individuale şi companii, se vor putea bucura încă de acum de viteze mai mari şi de o experienţă îmbunătăţită, cu serviciile 4G" a spus Iñaki Berroeta, CEO al Vodafone Romania.

"Reţeaua LTE a Vodafone operează în banda de frecvenţă de 1800 MHz şi a fost implementată cu echipamente Huawei. România este una dintre primele ţări europene în care Vodafone lansează serviciile LTE, după Germania şi Portugalia", potrivit companiei.

Operatorul precizează că va oferi mai multe detalii în ziua lansării, pe 31 octombrie.

Vodafone afirmă în cadrul anunţului că reţeaua LTE a companiei este prima de pe piaţa locală, însă, pe de altă parte şi Orange, cel mai mare jucător de pe piaţă, are programată pentru astăzi la ora 15,00 o conferinţă de presă pentru "o lansare în premieră internaţională în domeniul telecomunicaţiilor", în cadrul căreia s-ar putea face de asemenea un anunţ legat de 4G. Orange nu a oferit detalii despre subiectul conferinţei.