Compania care a patentat primul termometru cu mercur atacă piaţa românească cu trei produse pentru care aşteaptă vânzări de câteva mii de unităţi

Autor: Ioana David 23.10.2012

Compania germană Uebe, un business de 12 mil. euro la nivel internaţional, atacă piaţa românească cu trei noi produse (Cyclotest 2 Plus, Cyclotest Baby şi Testul Chlamydia) pentru care aşteaptă vânzări de câteva mii de unităţi.

"Acum suntem la început în România, o piaţă cu un potenţial de 2.000 de unităţi anual (pentru Cyclotest 2 Plus, Cyclotest Baby - n.red.)", a spus Thomas Neubeck, general manager al Uebe Medical. În România, compania nu are propriul birou de reprezentare lucrând cu un distribuitor, DA&ZA Pharmachem SRL, deţinut de Alexandra Damiri şi Andrei Zamfirescu. Neubeck mai spune că nu se gândeşte să deschidă propriul birou în România preferând să lucreze prin distribuitori, model pe care îl foloseşte peste tot în lume.

Uebe vinde anual 500.000 de tensiometre şi 2,5 milioane de termometre şi a patentat primul termometru cu mercur în 1890, potrivit informaţiilor furnizate.