Cea mai mare ofertă a unui producător de energie din ultimii doi ani: Hidroelectrica vrea 82 mil. euro de pe bursa OPCOM

Autor: Carol Dan 23.10.2012

Compania Hidroelectrica, aflată în insolvenţă, a scos la vânzare pe bursa de energie OPCOM o cantitate de 1,7 TWh de electricitate, în valoare de 82 milioane de euro, aceasta fiind cea mai mare ofertă a unui producător de energie din ultimii doi ani.



Compania de stat a scos la vânzare 35 de pachete de electricitate, care urmează să fie oferite cumpărătorilor în cadrul unor licitaţii programate pentru 31 octombrie şi 1, 2 şi 5 noiembrie, potrivit OPCOM.

Cantitatea de 1,7 TWh echivalează cu 14% din producţia estimată de Hidroeletrica pentru acest an, de circa 12 Twh.

O astfel de cantitate de energie ar putea asigura o parte semnificativă din necesarul unor mari consumatori, precum Alro Slatina sau ArcelorMittal Galaţi.

În decembrie 2010 Hidroelectrica a vândut 1,75 TWh de energie către ArcelorMittal Galaţi, care a plătit 53,2 milioane euro pentru volumele achiziţionate de la compania de stat. Combinatul siderurgic şi-a asigurat necesarul de energie pentru 2010 într-un mod similar, cumpărând energie, în decembrie 2009, tot de la Hidroelectrica, prin intermediul OPCOM.