GTC speră să vândă în doi ani 220 de apartamente în FeliCity, la preţuri de la 60.000 €

Autor: Cristi Moga 24.10.2012

Compania de dezvoltare imobiliară GTC, care a reali­zat pe piaţa locală proiecte cu o valoare cumulată de aproximativ 400 mil. euro, speră să vân­dă în următorii doi ani 220 de apartamente pe care le mai deţine în ansamblul rezidenţial FeliCity din Bă­nea­sa, cu preţuri începând de la 60.000 de euro plus TVA.

GTC a finalizat anul acesta cea de-a doua etapă a proiectului, formată din 212 apartamente, după ce în prima fază de dezvoltare compania israeliană construise 112 locuinţe din care mai are spre vânzare nouă unităţi.

"Având în vedere facilităţile posibile, repre­zentate de 5% TVA şi posibilitatea achiziţiei prin «Prima casă», anticipăm un ritm de vânzări de 10 apar­tamente pe lună", afirmă reprezentanţii GTC, com­panie care a desemnat firma de consultanţă imobiliară Coldwell Banker Affiliates of Romania ca agent exclusiv al proiectului.

GTC a ridicat în Băneasa, în apropierea şoselei de centură, 17 blocuri cu patru etaje dintr-un proiect care ar trebui să cuprindă în faza finală 50 de blocuri cu circa 1.200 de apartamente. A doua etapă a proiec­tu­lui este formată din 64 de apartamente cu două ca­me­re, 105 locuinţe cu trei camere şi 43 de unităţi cu patru camere.

Preţurile apartamentelor cu trei camere şi o su­pra­faţă totală de 125,8 metri pătraţi (88 de metri pă­traţi utili) încep de la 73.780 de euro plus TVA, adică un preţ de 840 de euro/metrul pătrat util plus TVA. În toamna anului 2008 GTC solicita preţuri cu­prinse între 150.000 şi 260.000 de euro pentru apartamentele cu două camere, respectiv de peste 180.000 de euro pentru cele cu trei camere.

"Deşi piaţa rezidenţială din România trece prin mo­mente dificile, există în continuare cerere pentru lo­cuinţe noi, atât timp cât produsul oferit este unul co­rect din punctul de vedere al amplasării, preţului de vân­zare, suprafeţelor şi calităţii construcţiei şi a fini­sa­je­lor", afirmă Shimon Galon, CEO al GTC pe piaţa lo­cală.

Compania israeliană a mai realizat pe piaţa locală an­samblul rezidenţial Rose Garden din cartierul Colen­tina, proiectele de birouri Europe House, America House şi City Gate, precum şi patru malluri sub brand-ul Galleria în oraşele Arad, Buzău, Suceava şi Piatra-Neamţ.