Şeful departamentului de retail Jones Lang LaSalle pleacă la Korona Braşov

Autor: Cristina Cuncea 26.10.2012

Şeful departamentului de retail al companiei de consultanţă imobiliară Jones Lang LaSalle, Roxana Stănciulescu, va ocupa funcţia de director de închirieri în cadrul centrului comercial Korona Braşov, dezvoltat de compania poloneză Echo Investment Poland.

Stănciulescu conduce departamentul de retail al Jones Lang LaSalle din anul 2010. Ea are o experienţa de opt ani în piaţa imobiliară, din care ultimii cinci ani la Jones Lang LaSalle, fiind responsabilă, printre altele, de închirierea proiectelor AFI Palace Cotroceni, dezvoltat de AFI Europe şi Fashion House Outlet, dezvoltat de Liebrecht & wooD în cadrul West Park Militari.

Înainte de a se alătura Jones Lang LaSalle, Roxana Stănciulescu a lucrat timp de doi ani ca senior consultant în cadrul companiei de consultanţă imobiliară CB Richard Ellis România. Printre clienţii reprezentaţi de ea se numără Orange, Ikea, Germanos, Alpha Bank, HelpNet, Piraeus Bank, HVB Bank şi GTC.

Construcţia centrului comercial va începe anul viitor, Carrefour fiind primul chiaş din mall. Retalerul francez a închiriat un spaţiu de 8.500 de metri pătraţi.

Suprafaţa închiriată de Carrefour reprezintă circa un sfert din prima fază a centrului comercial, programată să aibă 35.000 de metri pătraţi. În a doua etapă vor fi construiţi 10.000 de metri pătraţi de spaţii comerciale. Complexul va avea 1.400 de locuri de parcare. De închirierea spaţiilor din centrul comercial se ocupă compania Jones Lang LaSalle.

Proiectul a fost anunţat în 2008, când investitorul spunea că vrea să aloce 150 milioane de euro, construcţia fiind însă amânată din cauza lipsei surselor de finanţare.

Prima fază a complexului va fi finalizată anul viitor, urmând ca la finele anului 2014 centrul comercial să fie complet funcţional.

Echo Investment este o companie controlată în proporţie de 40% de omul de afaceri polonez Michal Solowow, care deţine în România şi compania Diana Forest, prin intermediul Barlinek.

Jones Lang LaSalle este una din cele mai mari companii de consultanţă imobiliară de pe piaţa locală.