Portland Trust a finalizat un depozit de 20.000 mp pentru DSV Solutions

Autor: Cristi Moga 28.10.2012

Compania de dezvoltare imobiliară Portland Trust, con­du­să de omul de afaceri britanic Robert Neale, a fi­na­lizat în această lună lucrările la o hală cu o suprafaţă de circa 20.000 de metri pătraţi în cadrul proiectului logistic Bucharest West, situat la kilometrul 14 al autostrăzii Bucureşti - Piteşti.

Portland a început în primăvara acestui an lucrările la această clădire care a fost închiriată integral de către operatorul logistic DSV Solutions, care ocupa deja un spaţiu de 30.000 de metri pătraţi în cadrul proiectului. Investiţia în această dezvoltare poate fi estimată la circa 10 milioane de euro.

"Da, am deschis noua locaţie săp­tă­mâ­na trecută (la ju­mătatea lunii no­iembrie - n.red.), însă activitatea am început-o de la începutul lunii. Noul depozit a fost construit într-un timp record, prima cazma fiind înfiptă în pământ în luna mai", a declarat Sergiu Iordache, managing director al firmei DSV Solutions.

Prin finalizarea acestei investiţii, proiectul Bucharest West a ajuns la o suprafaţă de 150.000 de metri pă­traţi, o treime din aceste spa­­ţii fiind ocupate de că­tre DSV Solutions. Alţi chi­­riaşi ai proiectului sunt com­panii precum Antalis, Iron Mountain sau gi­gan­tul din industria mo­bilie­rului IKEA.

Piaţa operatorilor lo­gis­tici a dat semne de re­ve­­nire încă de anul tre­cut, pe fondul unei ten­dinţe din partea com­paniilor din producţie sau distribuţie de a exter­na­liza aceste ser­vi­cii că­tre companii spe­cializate.

DSV are printre cli­enţi companii precum Sam­sung, Heine­ken, Kraft Foods sau RCS & RDS, iar noul spaţiu va fi folosit în special pentru o serie nouă de clienţi din zona retailului online şi a energiilor verzi, două do­menii cu o creştere semnificativă inclusiv în perioada crizei.

"Vom acomoda în special proiecte noi, cele mai multe operaţiuni logistice vor fi pentru produse din industria de electrocasnice, dar şi din businessul de online (fashion) retail, acesta din urmă fiind unul dintre serviciile noi lansate de DSV în România. De asemenea, în acest moment avem în derulare un proiect «verde», oferind servicii lo­gistice pentru finalizarea unei centrale electrice, care va produce energie, utilizând panouri foto­voltaice", a mai declarat Sergiu Ior­dache, ma­na­ger care conduce o com­panie cu afaceri de 28 de milioane de euro anul trecut.

La începutul anului DSV anunţa planuri pentru o creştere de circa 7% a veniturilor, până la un nivel de aproximativ 30 de milioane de euro, care ar putea fi însă depăşit.

"Da, suntem în grafic pentru atin­ge­rea celor 30 de mi­lioa­ne de euro, esti­mă­rile noastre fiind chiar mai opti­miste pe acest sfârşit de an", a precizat Iordache.

Printre competitorii companiei se numără firme ca Gefco, Gebrüder Weiss sau Schenker Romtrans, rulajul celor mai mari 16 operatori logistici de pe piaţa locală ridicându-se la jumătate de miliard de euro în 2011, potrivit unei analize a ZF.

Pe de altă parte, Portland Trust este o companie cunoscută pe piaţa locală în primul rând datorită dezvoltărilor din sectorul de birouri, unde a realizat proiectele Opera Center, Bucharest Business Park şi Floreasca 169A, iar în prezent lucrează la un nou parc de afaceri în dreptul pasajului Pipera, denumit Floreasca Park.