Treichl, şeful Erste: Sperăm ca din 2014-2015 BCR să aibă o contribuţie majoră la profitul grupului

Autor: Razvan Voican 30.10.2012

Erste Group, acţionarul majoritar al BCR, se aşteaptă ca filiala sa din România să revină pe profit anul viitor, iar din 2014-2015 să aibă o contribuţie majoră la profitul grupului austriac, afirmă Andreas Treichl, CEO al Erste.

“Ne aşteptăm să vedem o revenire la profitabilitate în 2013. Am mai spus că lucrurile se vor îmbunătăţi în România, dar de data aceasta chiar se va întâmpla”, a declarat Treichl la o conferinţă cu analiştii la Londra.

El a spus că potrivit planurilor discutate cu managementul BCR România ar trebui să redevină din 2014-2015 un contributor major la profitul grupului.

“Sigur BCR nu va ajunge din 2014 la o contribuţie de 20%, însă în principiu, dacă lucrurile merg în direcţia corectă, România ar trebui să fie un contributor mai mare decât Ceska Sporitelna, dar mai avem până acolo.”

Bombardat cu întrebări privind situaţia BCR şi elementele pe care se bazează previziunile de revenire pe profit, Treichl a admis că declaraţia oficială conform căreia BCR va avea din nou profit în 2013 este un mesaj puternic din partea grupului, iar “predicţia” are în vedere trei piloni: reducerea costului riscului, reducerea costurilor operaţionale şi creşterea businessului de bază.

“Dacă nu ne atingem obiectivele pe una dintre aceste direcţii, înseamnă că predicţia va fi greşită”, a spus Treichl.