Vodafone a lansat iPhone 5 în Bucureşti şi alte trei oraşe şi aşteaptă vânzări de mii de unităţi în 2012. Precomenzile, +20% faţă de 4S. GALERIE FOTO

Autor: Adrian Seceleanu 02.11.2012

Vodafone, numărul doi pe piaţa locală de telefonie mobilă, a demarat oficial la miezul nopţii vânzarea smartphone-ului Apple iPhone 5 pe piaţa locală, pentru care estimează livrări de câteva mii de unităţi până la finele anului, a declarat Mihai Ghyka, directorul comercial al operatorului în cadrul evenimentului de lansare, care a avut loc la magazinul Vodafone Experience Store din complexul AFI Cotroceni din Bucureşti, în prezenţa a sute de persoane.

Compania a lansat simultan iPhone 5 şi în alte trei oraşe din ţară, a spus Ghyka. "Ne aşteptăm la vânzări mai mari decât în cazul iPhone 4S. Noi am lansat din prima seară simultan iPhone 5 la Bucureşti, Ploieşti, Cluj şi Timişoara. Cred că pentru clienţii care îşi permit şi vor să aibă ultima inovaţie în tehnologie iPhone 5 va reprezenta un gadget la modă. Cele câteva mii de bucăţi de iPhone 5 pe care le vom vinde până la finele anului vor fi şi mai frumos utilizate când vom lansa şi reţeaua 4G pentru că viteza pentru date va fi cu totul alta", a spus Ghyka.

La Vodafone, preţul unui iPhone 5 cu o capacitate de stocare de 16 GB variază între 299 şi 539 euro, în funcţie de abonamentul ales.

Smartphone-ul este disponibil şi la Cosmote România, şi la Orange România - companie care nu a mai organizat în acest an un eveniment de lansare pentru iPhone 5.