Immofinanz pregăteşte un nou proiect de birouri în Pipera

Autor: Cristi Moga 15.11.2012

Grupul austriac Immofinanz, cel mai mare investitor în piaţa imobiliară locală, unde deţine un portofoliu de peste un miliard de euro, analizează începerea lucrărilor la un nou proiect de birouri în Bucureşti, ce va fi situat pe fosta platformă industrială Electronica de pe bulevardul Dimitrie Pompei.

Austriecii au cumpărat în vara anului 2007 pentru aproximativ 16 milioane de euro un teren cu o suprafaţă de circa patru hectare de la Electronica Bucureşti, iar în prezent tatonează piaţa pentru dezvoltarea unui parc de afaceri format din mai multe clădiri. Immofinanz deţine pe bulevardul Dimitrie Pompei şi parcul de afaceri IRIDE, în care îşi au sedii companii precum Orange, Cosmote, JTI sau Procter & Gamble, dar proiectul de la Electronica ar fi primul dezvoltat "de la zero" de austrieci pe piaţa locală, în condiţiile în care restul birourilor din portofoliu au fost achiziţionate de la alţi dezvoltatori.

"Immofinanz Group analizează oportunitatea dez­voltării unui proiect de birouri la Electronica. Vom comunica mai multe informaţii la începutul anului viitor", a precizat pentru ZF Eduard Zehetner, CEO al Immofinanz Group.

Potrivit informaţiilor ZF, Immofinanz a contactat în acest an o serie de firme de construcţii de pe piaţa locală pentru a analiza acest proiect. Mai mult, pe site-ul firmei de arhitectură RMJM, care a realizat proiecte în toate colţurile lumii, au fost postate imagini din masterplanul propus pentru proiectul Immofinanz de la Electronica. Arhitecţii propun realizarea unui proiect mixt cu o suprafaţă de 125.000 de metri pătraţi.

La ora actuală Immofinanz este cel mai mare proprietar de birouri din Bucureşti, cu un portofoliu de aproximativ 200.000 mp. Zona Dimitrie Pompei beneficiază de acces rapid la staţia de metrou Pipera, dar competiţia între proiectele de birouri este destul de ascuţită, aici fiind operaţionale o serie de parcuri de afaceri mari, precum IRIDE, UpGround, NovoPark sau Connect. În plus, belgienii de la Atenor lucrează la o prima clădire a proiectului Hermes Business Campus pentru care deocamdată nu au anunţat niciun chiriaş.