Actualul şef Transelectrica şi un fost director general, numiţi în Directoratul companiei

Autor: Ioan Dornescu 21.11.2012

Cei trei au fost numiţi până la selectarea membrilor Directoratului conform prevederilor OUG 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, se arată într-un comunicat al companiei remis Bursei.

Mălăieş a preluat funcţia de director general al companiei la finele lunii octombrie. El este din iulie 2007 consultant de management strategic la Mckinsey&Company, Budapesta/Bucureşti, Stuttgart/Londra, fiind însărcinat cu proiecte în domeniul energiei, industriei, retail şi FMCG.

În trecut, el a mai fost director de cabinet la Ministerul Finanţelor (iunie 2006-iulie 2007) şi consilier al ministrului Finanţelor (martie 2005 - iunie 2006), dar şi membru în CA şi AGA la companiile CFR, Loteria Naţională, Impremeria Naţională şi Româniafilm.

Octavian Lohan a avansat la jumătatea lunii februarie din funcţia de director general adjunct în cea de director general al companiei şi a revenit la vechea poziţie la finele lunii mai.

El lucrează în sistemul energetic de 40 de ani, dintre care 35 de ani în cadrul Transelectrica.

Transelectrica este deţinută de stat, prin Ministerul Economiei, iar acţiunile companiei sunt listate la Bursa de Valori Bucureşti.