Şandor a finalizat a patra clădire din CBC Timişoara

Autor: Cristi Moga 21.11.2012

Omul de afaceri Ovidiu Şandor, dezvoltatorul proiectului City Business Center din Timişoara, a finalizat cea de-a patra clădire a parcului de afaceri din Piaţa 700, imobil care a fost realizat inclusiv cu fonduri europene. Dezvoltatorul afirmă că deşi valoarea iniţială a proiectului era de 71,6 mil. lei (circa 16 mil. euro), suma efectiv cheltuită a fost de 43,7 mil. lei (circa 10 mil. euro), fiind astfel realizată o "economie" de aproximativ 40%.

Clădirea are o suprafaţă închiriabilă de 9.500 mp şi un grad de ocupare de 60% la momentul finalizării, în condiţiile în care companii precum SAP sau Autoliv şi-au extins prezenţa în cadrul proiectului. Ca urmare a dezvoltării proiectului din fonduri europene, Şandor a amenajat în clădire mai multe zone destinate IMM-urilor şi start-up-urilor.

Proiectul CBC a ajuns astfel la o suprafaţă închiriabilă de 34.500 de metri pătraţi, iar dezvoltatorii au început amenajarea şantierului pentru cea de-a cincea clădire.

Primele trei clădiri au fost cumpărate de fondul sud-african de investiţii NEPI, care şi-a asumat şi achiziţia ultimelor două imobile în cea mai mare tranzacţie imobiliară din acest an.