Mallul de lângă Arena Naţională, cu un pas mai aproape de realizare: a primit autorizaţia de construire. Când ar putea fi gata?

Autor: Cristi Moga 22.11.2012

Proiectul centrului comercial Mega Mall, pe care grupul austriac Real4You intenţionează să îl dezvolte pe platforma Electroaparataj de lângă stadionul Arena Naţională din Bucureşti, a primit autorizaţia de construire, iar lucrările sunt programate să înceapă anul viitor.

Proiectul va avea o suprafaţă închiriabilă de 70.000 de metri pătraţi şi, pe lângă hipermarketul Carrefour, dezvoltatorii proiectului au mai închiriat spaţii şi către companiile Flanco şi Altex, operatorii de entertainment Slot Point Casino şi Cine Grand, precum şi către retailerii de îmbrăcăminte C&A, H&M, Kenvelo, Lee Cooper, Celio, Lashez sau Office Shoes.

Proiectul este închiriat de către firmele de consultanţă imobiliară Colliers International şi DTZ Echinox şi, ţinând cont de dimensiune, ar putea fi livrat cel mai devreme la sfârşitul anului 2014.

“Construcţia va demara anul viitor. Contractele cu ancorele sunt deja semnate şi ne aflăm în negocieri avansate pentru zona de distracţie şi food court, dar şi cu branduri internaţionale de talie medie pe segmentul de fashion”, a declarat Simina Istrate, associate director în cadrul departamentului de retail al Colliers International.

“Mega Mall este primul centru comercial care se va adresa locuitorilor din estul oraşului, o zonă de atracţie principală de 400.000 locuitori din cartierele învecinate – mai mult chiar decât orice alt oraş secundar din ţară – vizibilitate mare şi acces foarte bun, atât cu maşina cât şi cu mijloacele de transport în comun”, a declarat Răzvan Sin, head of retail department în cadrul firmei DTZ Echinox.

Marea provocare va fi însă găsirea surselor de finanţare pentru realizarea acestei investiţii estimate la circa 200 mil. euro, ţinând cont că apetitul băncilor pentru acordarea unor credite imobiliare de mari dimensiuni este în continuare scăzut.