Petrom are un nou director financiar

Autor: Roxana Petrescu 28.11.2012

Petrom, cea mai mare companie din România controlată de grupul petrolier austriac OMV, va avea începând cu anul viitor un nou director financiar după ce actualul CFO a renunţat la această funcţie înainte de expirarea mandatului care urma să aibă loc pe data de 17 aprilie 2015. Astfel, de la 1 ianuarie 2013, Andreas Peter Matje îi va lua locul lui Daniel Turnheim care va deveni senior vice president corporate finance în cadrul OMV.

"Andreas Peter Matje, 48 de ani, a studiat administrarea afacerilor la Universitatea din Viena, specializarea Management şi Marketing Industrial", au precizat reprezentanţii companiei. Petrom este unicul producător de petrol şi gaze din România, având anul trecut un business de circa 4 miliarde de euro şi un profit net de aproape un miliard de euro.

Dincolo de schimbările din echipa de conducere a Petrom, compania a anunţat finalizarea unui nou proiect de investiţii. Este vorba despre un depozit de carburanţi la Işalniţa, judeţul Dolj, a cărui valoare se ridică la circa 26 de mi­lioane de euro.

"Acesta este cel de-al treilea de­pozit de car­buranţi con­struit de la zero în ul­timii trei ani. Până acum, pentru con­struc­ţia celor trei depozite de la Jilava, Brazi şi Işalniţa am investit 87 de milioane de euro", a spus Neil Anthony Morgan, membru al directoratului Petrom, responsabil pentru activitatea de rafinare şi marketing. Pentru companiile petroliere, reţelele de depozite contribuie la o activitate mai eficientă în ceea ce priveşte distribuţia produselor petroliere către clienţii finali. Petrom este prezent pe piaţa locală printr-o reţea de 550 de benzinării.