Ponta spune că Guvernul va da bani pentru construcţia unei clădiri la Spitalul de Copii Timişoara

Autori: Pacala Dana , Liliana Iedu 03.12.2012

Victor Ponta a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă la Timişoara, că în prima parte a zilei a vizitat Spitalul de Copii "Louis Ţurcanu" din municipiu, "discret", fără să anunţe jurnaliştii, transmite corespondentul MEDIAFAX.

El a fost însoţit de reprezentanţi ai Primăriei şi ai Consiliului Judeţean Timiş, cărora le-a promis că Guvernul va aloca bani pentru construirea unui nou corp de clădire.

"Am fost acolo, am discutat cu managerul şi am decis următorul lucru: proiectul va fi gata până în februarie. Trebuie făcut cât mai rapid şi atunci banii îi trecem prin proiectul de buget 2013-2014, astfel încât în 2014 să fie finalizată noua construcţie. Singurul lucru pe care îl mai negociem e cât dăm de la bugetul naţional şi cât de la bugetul local. E o chestiune veche şi, din punctul meu de vedere, dacă e gata proiectul în februarie, punem partea noastră de finanţare. Am pornit de la 75 la sută să fie acoperit din bugetul naţional şi restul din bugetul local, dar mai negociem", a declarat Ponta.

Pentru a convinge Guvernul să aloce banii necesari, viceprimarul municipiului Timişoara Sorin Grindeanu a iniţiat campania de strângere de semnături "Da. Reuşim", în cadrul căreia s-au strâns deja peste 30.000 de semnături.

Două clădiri din cele trei ale spitalului sunt retrocedate, în acestea funcţionând în prezent Clinica de Chirurgie şi Ortopedie Pediatrică, laboratorul şi secţia de Pneumoftiziologie. Ele sunt deja retrocedate unor clanuri de romi din Timişoara, care au anunţat în repetate rânduri că vor cere evacuarea din clădiri.

Spitalul de Copii a contestat în instanţă retrocedarea acestor două clădiri, astfel că, până la finalizarea procesului, va putea funcţiona în actualele spaţii.

Construcţia noului corp de clădire, care ar urma să fie ridicat pe fundaţia existentă deja, în curtea Spitalului de Copii, va costa aproximativ opt milioane de euro, iar cu tot cu aparatură, suma aproape se va dubla.

Conform proiectului, Corpul B va avea demisol, parter şi şase etaje. În Corpul B urmează să funcţioneze secţiile din clădirile retrocedate, cât şi Neonatologia, Radiologia şi Laboratorul de Anatomie Patologică.