Leo Pharma se mută în februarie în clădirea The Lakeview

Autor: Cristina Cuncea 13.12.2012

Producătorul farmaceutic de origine daneză Leo Pharma a preluat un spaţiu de 300 metri pătraţi în clădirea de birouri The Lakeview situată pe bulevardul Barbu Văcărescu din Bucureşti, tranzacţie intermediată de Colliers International.

Printre criteriile care au stat la baza deciziei de relocare a companiei daneze s-au numărat nevoia de optimizare a operaţiunilor şi calitatea noului spaţiu. Leo Pharma a decis să îşi mute operaţiunile pe o suprafaţă de circa 300 metri pătraţi situată la etajul al 13-lea al clădirii The Lakeview.

Situată în partea de nord a Bucureştiului, zona cu cel mai mare număr de clădiri de birouri de clasa A şi cel mai scăzut nivel al ratei de neocupare, The Lakeview a fost livrată în primul trimestru al anului 2010, având o suprafaţă totală închiriabilă de 24.000 metri pătraţi şi 480 locuri de parcare. Clădirea este ocupată în proproţie de 100% de către chiriaşi ca PWC, RBS, Huawei, Colgate Palmolive sau Philips.

"Deşi clădirea nu a avut niciodată un spaţiu vacant de la finalizare, am reuşit, pe parcursul anilor, să atragem câţiva chiriaşi noi cu care am avem angajamente pe termen lung, aşa cum a fost Huawei anul trecut sau Philips în această vară. Cel mai recent succes îl reprezintă Sodexo, care îşi va deschide primele spaţii de catering din Bucureşti pe 7 ianuarie 2013, sau Leo Pharma, care se va reloca în The Lakeview la sfârşitul lunii februarie", a declarat Mihai Plăeşu, business development director AIG/Lincoln România, proprietarul imobilului.

Potrivit raportului de piaţă publicat de către Colliers la finele trimestrului al treilea al anului curent, competiţia în zona Floreasca-Barbu Văcărescu se va accentua în următoarea perioadă, pe fondul începerii pre-închirierii proiectelor anunţate în prima jumătate a anului. Livrarea noilor dezvoltări, planificate pentru 2013-2015, va coincide cu perioada în care o mare parte a contractelor existente vor ajunge la maturitate. În prezent, zona Barbu Văcărescu-Floreasca este cea mai atractivă pentru chiriaşi, prin prisma mixului de clădiri de calitate, a accesibilităţii şi a facilităţilor disponibile pentru angajaţi.