Administratorul judiciar vrea să vândă 100 de locuinţe din complexul Alia într-un an şi jumătate

Autor: Cristina Cuncea 13.12.2012

Administratorul judiciar al Alia Apartments, în insolvenţă, dezvoltat de firma spaniolă Alia Inmobiliaria, vrea să vândă toate cele 124 de locuinţe din ansamblu în perioada de derulare a planului de reorganizare, estimat la un an şi jumătate, până în prezent fiind semnate 22 de contracte de vânzare.

"34 de familii s-au mutat în casă nouă în ultimele 5 luni, ca urmare a tranzacţiilor din complexul Alia Apartments, un proiect rezidenţial de lux amplasat în imediata apropiere a Arcului de Triumf din Bucureşti, intrat în insolvenţă în primăvara acestui an. Dintre cele 34 de tranzacţii încheiate, 22 sunt contracte de vânzare-cumpărare şi 12 sunt reprezentate de închirieri de locuinţe", se arată într-un comunicat al Casei de Insolvenţă Transilvania (CITR), administratorul judiciar al complexului.

Unul dintre cumpători este guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu. MEDIAFAX a scris în septembrie că Isărescu a cumpărat un apartament în cadrul complexului, pentru care a împrumutat 700.000 lei de la UniCredit, banca finanţatoare a proiectului

Alături de CITR, Coldwell Banker Affiliates of Romania a fost desemnat project manager, responsabil de stabilizarea tehnică a acestuia şi de promovarea lui din postura de agent.

"Acest succes reprezintă dovada palpabilă că în insolvenţă business-urile se pot salva. În această lună a fost depus planul de reorganizare al societăţii, estimat pe parcursul unui an şi jumătate. Rezultatele sunt foarte bune şi estimăm că, beneficiind de ajutorul echipei implicate în vânzări, vom tranzacţiona toate locuinţele pe parcursul planului de reorganizare. Rezultatele proiectului sunt strâns legate însă de coordonarea foarte bună pe care am avut-o în echipă şi de promtitudinea deciziilor luate de creditorul majoritar implicat, Unicredit Ţiriac Bank", a declarat Andreea Anghelof, asociat coordonator al CITR.

Alia Apartments a fost finalizat în octombrie 2010, în urma unei investiţii de 50 de milioane de euro şi este format din 124 de apartamente amplasate în trei clădiri cu 6, 8 respectiv 20 de etaje. Proiectul, care include de la apartamente cu două camere până la apartamente duplex, dispune de o parcare subterană pe două etaje, cu 200 de locuri, precum şi de alte facilităţi pentru locuitori, ca piscine, saună, SPA şi sală de fitness. Locuinţele amplasate la ultimul etaj al fiecărei clădiri beneficiază de piscina şi grădină proprii, amplasate pe terase.