1.600 de posturi şi 64 de unităţi tăiate pentru rentabilizarea BCR

Autor: Razvan Voican 18.12.2012

Tomas Spurny, expertul în restructurare angajat de austriecii de la Erste să redreseze BCR, a făcut publice ţintele dure ale planului său de transformare a celei mai mari bănci din România: 1.600 de posturi trebuie să dispară, iar 64 de unităţi vor fi închise până la sfârşitul trimestrului I din 2013 pe lângă cele 47 lichidate deja.

El va încerca să-i convingă pe sindicaliştii din bancă să accepte această diminuare drastică de personal susţinând că astfel poate fi securizat viitorul celor 7.500 de angajaţi care vor rămâne. BCR avea pierderi de peste 172 mil. euro la sfârşitul lunii septembrie, iar Spurny şi echipa lui s-au angajat să readucă banca pe profit de anul viitor.

"Nu este vorba că aşa vreau eu sau altcineva. Este vorba despre o realitate pe care trebuie s-o acceptăm: nu mai putem susţine actuala bază de costuri. Suntem într-o cursă pentru a acomoda şi managementul riscului, şi nevoile de capital, şi neperformantele. Asta e situaţia", afirmă Spurny.

De când au preluat grupul BCR în urmă cu 7 ani, austriecii au ajustat treptat personalul, ajungând la circa 9.100 faţă de 13.500 la nivelul anului 2006. În schimb, până acum nu au fost nevoiţi să taie reţeaua, care ar urma să coboare sub pragul de 600 de unităţi.


Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro