550 de cadre medicale din Cluj-Napoca şi Târgu Mureş au participat la cursuri de formare profesională în cadrul unui proiect european de 800.000 de euro

Autor: Laurentiu Cotu 20.12.2012

Compania clujeană RSC Consulting, furnizor de programe de formare profesională înfiinţată de Steluţa Racolţa, fost director general şi preşedinte al companiei de asigurări ARDAF, va finaliza în acestă lună implementarea unui proiect european pentru formarea profesională a cadrelor medicale din Cluj-Napoca şi Târgu Mureş, în valoare totală de circa 800.000 de euro.

Proiectul ’’EMC-Educaţie Medicală Continuă’’ a fost implementat de compania RSC Consulting în parteneriat cu Spitalul Clinic de Recuperare din Cluj-Napoca şi cu Spitalul Clinic de Urgenţă din Târgu Mureş.

În cele 27 de luni de implementare au beneficiat de activităţile acestui proiect un număr de 550 de persoane (medici, asistente medicale şi personal auxiliar medical), din care 251 sunt angajaţi ai spitalului din Cluj, iar 299 sunt cadrele medicale de la Târgu Mureş.

Au fost concepute pachete de formare profesională diferenţiate pe categorii de personal (top management, şefi de secţie, medici curanţi, asistente medicale, infirmiere/ingrijitoare şi personal administrativ). Astfel, au fost cuprinşi în grupul ţintă 182 de medici şi 243 de asistente, în cadrul proiectului fiind susţinute 153 de sesiuni de curs, din care 61 la Cluj-Napoca şi 92 la Târgu Mureş. În urma parcurgerii pachetelor de cursuri s-au obţinut 3.422 de certificate de participare.

EMC-Educaţie Medicală Continuă este unul dintre cele 12 proiecte operaţionale finanţate din Fondul Social European, care se adresează personalului medical din spitalele din România şi este singurul proiect din acest domeniu din Transilvania.
Proiectul a fost depus în luna august 2009, în cadrul Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU), apelul 81- Competenţe pentru competitivitate, Domeniul major de intervenţie 3.2, Formare şi sprijin pentru intreprinderi şi angajaţi pentru promovarea adaptabilităţii. Compania RSC Consulting a fost înfiinţată în anul 2007, în Cluj-Napoca, ca furnizor de programe de formare profesională.