Aeroportul "Transilvania" din Târgu Mureş a deservit anul trecut peste 300.000 de pasageri

Autori: Pacala Dana , Ela Giurgea 07.01.2013

Potrivit unui comunicat de presă transmis, luni, de conducerea Aeroportului "Transilvania" din Târgu Mureş, unitatea a deservit, în cursul anului 2012,300.427 de pasageri, fiind depăşită astfel ţinta propusă - de 260.000 de pasageri, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Companiile aeriene care au operat zboruri de la Aeroportul "Transilvania" din Târgu Mureş în 2012 au fost Wizz Air, Tarom, Malev, Air Arabia şi Wideroe.

Majoritatea zborurilor au fost efectuate de operatorul aerian Wizz Air, care a derulat curse către opt destinaţii europene: Budapesta, Dortmund, Roma, Milano, Londra, Paris, Madrid şi Barcelona. Prin aceste zboruri, operatorul aerian a asigurat în 2012 transportul a peste 277.848 de pasageri de la Aeroportul din Târgu Mureş şi a deservit alţi 4.490 de pasageri în cadrul curselor redirecţionate de la alte aeroporturi precum cele din Cluj-Napoca şi Timişoara, se arată în comunicat.

Potrivit aceleiaşi surse, operatorul aerian Tarom a efectuat în cursul anului 2012 zboruri interne pe ruta Târgu Mureş - Otopeni, cu o frecvenţă de trei zboruri săptămânale.

De asemenea, din 12 mai şi până în 29 septembrie 2012, operatorul aerian Wideroe a efectuat, în fiecare sâmbătă, curse charter de la Târgu Mureş la Copenhaga, iar în sezonul estival compania aeriană Air Arabia a efectuat curse charter săptămânale spre destinaţia Hurghada (Egipt).

Pentru 2013, conducerea Aeroportului Internaţional "Transilvania" din Târgu Mureş şi-a propus să intensifice traficul aerian prin introducerea de noi destinaţii externe şi să diversifice oferta de zboruri prin atragerea de noi operatori aerieni şi propunerea unor noi destinaţii charter.

Astfel, din primăvara anului 2013, Wizz Air, cea mai importantă companie aeriană care operează în prezent la Aeroportul din Târgu Mureş, introduce alte trei zboruri noi, cu destinaţia München - din aprilie 2013, respectiv Bologna şi Frankfurt - din mai 2013.

Totodată, conducerea aeroportului poartă discuţii şi cu alţi operatori aerieni interesaţi să desfăşoare zboruri de la Târgu Mureş, se mai arată în comunicat.