Cel mai mare distribuitor de mobile: Piaţa smartphone va creşte cu 50%

Autor: Adrian Seceleanu 15.01.2013

Gersim Impex, cel mai mare distribuitor de telefoane mobile de pe piaţa locală, estimează că vânzările de smart­phone-uri ar putea creşte cu 50% în acest an ajungând la aproximativ 1,5 milioane de unităţi, a declarat pentru ZF Dan Ştefănescu, director general şi proprietar al companiei.

"Estimăm că livrările de smartphone-uri la nivelul Gersim se vor dubla în 2013, iar la nivelul întregii pieţe vor creşte cu 50%", a spus Ştefănescu.

În 2012 vânzările de smartphone-uri au fost estimate la un milion de unităţi de liderul pieţei, reprezentanţa locală a companiei sud-coreene Samsung.

Anul trecut piaţa de telefoane mobile a stagnat la un nivel de aproximativ 3,5-4 milioane de unităţi, potrivit datelor Gersim.

"Din punctul de vedere al valorii, piaţa a crescut odată cu vânzările mai mari de smartphone-uri, care au crescut de trei ori. Preţul mediu al unui telefon a fost de aproximativ 60 de euro anul trecut", a spus Ştefănescu.

La un preţ mediu de 60 de euro, piaţa de telefoane mobile a avut anul trecut o valoare de 210 - 240 de milioane de euro.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro