Guvernul va publica online numele, prenumele, funcţia şi salariile tuturor angajaţilor la stat

Autor: Adrian Seceleanu 23.01.2013

 

Guvernul României are în plan să lanseze un site web pe care va publica numele, prenumele şi salariile tuturor angajaţilor plătiţi din bani publici, a declarat în cadrul unei dezbateri privind datele deschise, orgnizată de Fundaţia Soroş, Cristian Botan, consilier al primului ministru Victor Ponta.

Vom publica lista completă a salariilor şi a angajaţilor, nu ne limităm la oamenii din Palatul Victoria. Lista va include şi personalul contractual, tot ceea ce înseamnă oameni plătiţi din bani publici, a declarat Botan.

Nu va costa nici 500 de milioane de euro, nici 12 milioane de euro, nici 1 milion de euro, a precizat şi Radu Puchiu, consilier al premierului Victor Ponta.
Iniţial, site-ul va lista toţi oamenii angajaţi în sistemul public - cu nume, prenume, funcţie, instituţie, iar intenţia executivului este ca acesta să devină disponibil până la finele lunii martie. Consilierii premierului nu au precizat care este termenul la care site-ul va lista şi veniturile tuturor oamenilor platiţi din bani publici.