Diaconu de la Delta ACM caută contracte în Azerbaidjan

Autor: Andreea Neferu 25.01.2013

Florea Diaconu, omul de afaceri care controlează constructorul bucureştean Delta ACM 93, prospectează pieţele din Azerbaidjan, Algeria şi Libia, după ce în ultimii ani a reuşit să intre în Irak cu un contract de construcţie a unei autostrăzi, precum şi în Republica Moldova, cu un proiect de drumuri.

"Ne orientăm şi către alte ţări, în prim-plan este Azerbaidjan, dar suntem cu ochii şi pe Algeria şi Libia. Suntem învăţaţi cu problemele din aceste ţări", a spus Diaconu.

Delta ACM 93 are în derulare lucrări pentru construcţia unei autostrăzi în Irak, valoarea contractului ridicându-se la circa 66,7 milioane de dolari (47,8 mil. euro). Totodată, Delta ACM 93 a câştigat anul trecut în Republica Moldova un contract pentru realizarea unor drumuri în Chişinău, a cărui valoare se ridică la circa 6 milioane de euro.

Omul de afaceri estimează că cifra de afaceri a companiei s-a ridicat aul trecut la circa 110 milioane de euro, în creştere cu aproximativ 15% faţă de anul anterior.

Delta ACM a câştigat de-a lungul timpului o serie de contracte cu statul, fiind considerată în perioada 2007-2010 "abonată" la contractele de infrastructură din sectorul 3 al Capitalei, care i-au fost atribuite prin negociere fără anunţ de participare, potrivit datelor ZF.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro