Medicover aşteaptă afaceri duble pentru spitalul din Bucureşti

Autor: Ioana David 29.01.2013

Medicover, unul dintre cei mai mari operatori de pe piaţa serviciilor medicale private, estimează că anul acesta va înregistrat "cel puţin" o dublare a cifrei de afaceri înregistrată de spitalul pe care îl deţine în Bucureşti. Unitatea a înregistrat în 2012, când a început să funcţioneze, o cifră de afaceri de 11,7 mil. lei (2,6 mil. euro).

"În primul an de activitate (spitalul a avut - n.red.) peste 30.000 de pacienţi (...). În tot acest timp spitalul Medicover a funcţionat fără fonduri de la Casa de Asigurări pentru spitalizare de zi sau continuă (...)", a spus Bogdan Pană, director executiv spital şi clinici Medicover.

Spitalul Medicover are 122 de paturi şi este unul dintre cele mai mari proiecte private din Capitală, întinzându-se pe o suprafaţă de 7.000 mp. Spitalul este situat în Băneasa. Rezultatele din 2012 sunt sub ţinta iniţială de 4 mil. euro.

"Rezultatele sunt diferite de planul făcut în 2011 din cauza schimbărilor survenite în 2012 - şi anume am deschis după ce s-a încheiat contractarea cu spitalele private şi în consecinţă nu am mai făcut contract cu Casa (Casa de Asigurări de Sănătate - n.red.)", a mai spus Bogdan Pană.

Grupul Medicover de origine suedeză a fost fondat de miliardarul Jonas af Jochnick.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro