Alte Cărţi practice (I)/ de Ziarul de duminică

Autor: Ziarul de Duminica 31.01.2013

Pierre Dukan

Nu ştiu să slăbesc. Soluţia în 4 etape pentru a slăbi şi a te menţine pe termen lung

Editura Paralela 45

Ediţia a doua. Traducere din limba franceză de Ianina Marinescu. De mai bine de treizeci de ani, Dr. Pierre Dukan este specialist în comportament alimentar şi reeducare nutriţională. În tot acest timp, el a pus bazele unei metode care îi poartă numele: Dieta Dukan. Această metodă a fost construită etapă cu etapă, de-a lungul mai multor lucrări, dintre care Nu ştiu să slăbesc, bestseller incontestabil, reprezintă formula definitivă. Pierre Dukan apare adesea la radio, la televiziune şi în presa scrisă, când se vorbeşte despre regimurile de slăbit (Femme actuelle, Top santé, Match. ..) Doctorul Pierre Dukan si-a inceput cariera la Paris ca medic generalist. A scris mai multe lucrari despre pierderea in greutate, toate cunoscand un success foarte mare si fiind in prezent epuizate. Este si autorul cartii Dictionnaire de diethetique et de nutrition, recunoscuta de presa ca fiind "Biblia dieteticii".
O persoana care incearca sa slabeasca are nevoie de un regim pe care sa-l puna in practica rapid si care sa-i ofere repede primele rezultate, motivatia sa fiind astfel intretinuta si intarita. Nu stiu sa slabesc propune un plan de pierdere in greutate pe baza de alimente naturale, fiind unul dintre regimurile cele mai performante.
Se compune din patru faze succesive: o faza de atac - regimul proteinelor pure - care provoaca un start fulgerator si, in consecinta, pierdere in greutate, o perioada de cursa lunga - regimul proteinelor alternative - care-ti permite sa ajungi dintr-o miscare si fara pauza la greutatea aleasa, un regim de consolidare a greutatii stabilite - menit sa previna saltul inapoi si, in cele din urma, o faza de stabilizare definitiva, bazata pe o singura obligatie - o zi fixa pe saptamana pentru proteinele pure. Acest plan de slabit ofera in acelasi timp indrumari precise, etape si obiective bine definite si se ocupa de persoana care doreste sa slabeasca incepand din prima zi si continuand pe toata durata regimului.
Scrisa intr-un limbaj foarte clar, cartea de fata se adreseaza numeroaselor categorii de persoane, de la cele care doresc sa slabeasca numai cateva kilograme, pana la cele care sufera de obezitate avansata. De asemenea, propune o paleta larga de retete si meniuri.

Pierre Dukan

Reţetele Dukan. Regimul meu în 350 de reţete

Editura Paralela 45

Ediţia a doua. Traducere din limba franceză de Ianina Marinescu. Încă de la apariţia bestsellerului Nu ştiu să slăbesc, toţi cititorii doctorului Pierre Dukan aşteptau publicarea acestor reţete. Iată-le în cele din urmă, simplu de preparat, savuroase şi uşoare: pisică-de-mare à la creole, cocos cu lămâie verde în crustă de sare, dorada cu ceapă, salată de creveţi, vinete provensale, castraveţi cu brânză, biscuiţi de Savoia... Reţete foarte variate, care dovedesc că regimul poate rima cu plăcerea: aceea de a gusta, dar şi aceea de a găti.

Judith Orloff

Libertatea emoţională. Cum să te eliberezi de emoţiile negative şi să-ţi transformi viaţa

Editura Paralela 45

Traducere din limba engleză de Arabela Saavedra Duque. Societatea noastra strabate o perioada de tumult emotional. Oamenii sunt agitati, schimbatori, irascibili. In una din sase familii se manifesta violenta domestica. Cincizeci la suta dintre soferii blocati in trafic claxoneaza, tipa, fac gesturi obscene sau chiar tuna si fulgera. Jumatate dintre casnicii ajung la divort. Nu asa ne-am dori sa fie viata. Societatea noastra, care este ca o oala sub presiune, ne impinge limitele emotionale la extrem. Meritam mai mult decat sa fim rastigniti de stresul de zi cu zi. Meritam sa fim mai fericiti, sa ne simtim mai bine in pielea noastra, sa avem relatii sanatoase.

Judith Orloff, M.D., lucreaza ca psihiatru intr-un centru privat si e profesor asistent de psihiatrie clinica la UCLA (University of California, Los Angeles). Este autoarea bestsellerurilor Positive Energy. Dr. Judith Orloff's Guide to Intuitive Healing si Second Sight.