Cel care a condus ING România acum un deceniu ajunge CEO pe tot grupul

Autor: Ciprian Botea 25.02.2013

Ralph Hamers, şeful sucursalei de la Bucureşti a ING între 1999 şi 2002, va prelua din octombrie conducerea grupului olandez după retragerea lui Jan Hommen din funcţia de CEO.

Hamers, 46 de ani, a condus afacerile din România ale olan­dezilor în perioada în care statul a făcut o primă încercare de a găsi un investitor strategic pentru BCR. ING a fost atunci pe lista scurtă pentru privatizarea BCR, dar în final a renunţat.

Achiziţia BCR le-ar fi permis olandezilor să se propulseze chiar în vârful sistemului bancar local.

ING România deţi­nea la finalul anului trecut poziţia a opta în sistemul bancar cu o cotă de piaţă de 4,5%. ING a avansat în ultimii doi ani două poziţii în topul băncilor locale, dar este încă departe de obiectivul pe care şi l-a propus iniţial - să fie un jucător de top cinci.

Hamers lucrează pentru grupul ING din 1991. După plecarea din România, el a ocupat funcţia de CEO al ING Bank Olanda, a fost şeful diviziei de wholesale la nivelul grupului ING, iar din 2010 a fost cooptat în echipa care coordonează activitatea pe segmentul corporate şi strategia grupului. Din 2011 este CEO al ING Belgia.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro