Valentin Ionescu, SIF Moldova: Din păcate, investitorii, chiar şi cei străini, sugerează că ar fi mai bine să vindem din active

Autor: Roxana Pricop 14.03.2013

Valentin Ionescu, membru în consiliul de administraţie al SIF Moldova şi candidat pentru un nou mandat la alegerile din 4 aprilie, a fost prezent ieri la ZF Live, unde a discutat despre miza alegerilor la SIF,  despre salariile administratorilor, dar şi despre provocarea de a distribui dividende tot mai mari către acţionari.



Alegerile din 4 aprilie: „Ne aşteptam să fie un număr ridicat de candidaţi din două motive: piaţa de capital a trecut în ultimii ani prin momente dificile, multe case de brokeraj s-au închis, şi nu prea există alternative pentru cei care vor să rămână în piaţă, aşa că unii dintre ei candidează pentru conducerea SIF-urilor. Al doilea motiv este legat de faptul că SIF Moldova a fost una dintre cele mai transparente cu investitorii, s-a reformat puternic în ultimii ani. Obiectivele mele pentru un nou mandat sunt finalizarea implementării guvernanţei corporative şi restructurarea portofoliului nelichid“.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro