O persoană fizică a cumpărat un televizor de la Sony de 25.000 de euro

Autor: Andreea Anghel 01.04.2013
Un român a cumpărat primul televizor Sony Bravia KD-84X9005 cu tehnologia 4K, în valoare de 25.000 de euro, „pentru utilizare casnică“, a declarat în cadrul emisiunii ZF Live Lucian Rădulescu, country head al Sony pentru România, Bulgaria şi Republica Mol­do­va, fără a spune însă cine este cum­pă­rătorul, de unde este sau în ce domeniu lucrează. Rădulescu a precizat doar că este o persoană fizică.
 
Televizorul Bravia KD-84X9005 are o diagonală de 2,1 metri, o greutate de 90 kg şi dispune de noua tehnologie 4K, care asigură o calitate a imaginii de patru ori mai bună faţă de calitatea imaginii televizoarelor Full HD. Compania Sony l-a lansat pe piaţa locală în urmă cu două săptămâni şi a estimat că până la sfârşitul anului va vinde 10 unităţi.
 
După prima vânzare, Lucian Ră­dulescu consideră că în următoarele luni compania va vinde alte 10 unităţi. Când vine vorba de televizoare cu un asemenea preţ şi caracteristici tehnice „cel mai greu se vinde prima bucată“, a spus Rădulescu.
 
Sony va aduce însă la începutul verii alte două modele cu tehnologia 4K mai accesibile ca preţ, cu diagonale mai mici, de 55 şi 65 de inchi, potrivit lui Lucian Rădulescu.
 
În Bulgaria, compania japoneză a vândut 5 unităţi Bravia KD-84X9005, iar „alte două sunt deja pe drum“, potrivit lui Rădulescu. În Moldova, în schimb, nu s-a vândut nicio unitate pâ­nă în prezent. De asemenea, Rădulescu a spus că în Bulgaria compania s-a confruntat cu o situaţie deosebită la livrarea televizorului, care a fost urcat în apartamentul unui client cu macaraua din cauza greutăţii şi a dimensiunilor mari. Compania se ocupă de tot ceea ce înseamnă aducerea televizorului în casă şi instalarea în spaţiul specificat.
 
În ceea ce priveşte publicul larg, Lucian Rădulescu afirmă că în continuare mult mai accesibile vor fi televizoarele Full HD. Tehnologia 4K „este o tehnologie de nişă“, a precizat el.