Din 82 de companii mari, puţine au aplicaţii sau site-uri pentru mobil

Autor: Adrian Seceleanu 15.04.2013

O mare parte dintre cele mai mari companii din România, lideri de piaţă în diferite segmente ale economiei, nu au încă o aplicaţie dedicată pentru smartphone-uri sau tablete, sau, în unele cazuri, nici măcar o variantă adaptată pentru asemenea echipamente mobile a paginii web, arată o analiză realizată de ZF.

Decizia de a dezvolta o pagină web dedicată şi / sau o aplicaţie pentru smarTphone sau tabletă pare a fi una luată individual de fiecare companie în parte, puţine industrii fiind caracterizate de strategii unitare - de a face sau nu aceşti paşi. Dacă multe companii private nu au pagini web dedicate pentru echipamente mobile, o surpriză este faptul că societăţile de stat CFR şi Poşta Română au hotărât să dezvolte site-uri uşor accesibile de pe telefoane sau tablete.

Datele din monitorizarea ZF, care a exclus în mod intenţionat operatorii de telefonie mobilă - companii care au interesul de a populariza şi extinde utilizarea aplicaţiilor sau site-urilor mobile -, arată că Apple şi Google sunt platformele software preferate pentru aplicaţii, în timp ce Microsoft rămâne un mare absent.