Acţionarii BRD au aprobat bugetul pe 2013 cu o creştere a creditelor de 7% şi a depozitelor de 11%

Autor: Razvan Voican 18.04.2013

Adunarea Generală a Acţionarilor BRD, a doua bancă după active, a aprobat ieri situaţiile financiare pe anul trecut soldate cu pierderi de 331 mil. lei şi bugetul pe 2013 care prevede revenirea pe profit în condiţiile unei „scăderi semnificative” a costului riscului în paralel cu o creştere de 2% a venitului net bancar. Cheltuielile operaţionale sunt estimate să rămână constante.

Planul de business pe anul în curs are drept ţinte majorarea soldului creditelor cu 7% - în principal pe credite imobiliare şi corporate, precum şi a depozitelor cu 11%, atât pe retail, cât şi pe corporate, BRD fiind preocupată să-şi consolideze autonomia financiară în raport cu banca-mamă SocGen. Pe partea de eficientizare a reţelei a fost prevăzută închiderea a circa 30 de unităţi.

AGA BRD a mai aprobat ieri numirea în consiliul de administraţie a lui Jean-Luc Parer, şeful diviziei internaţionale de retail a Société Générale. Situaţiile financiare pe 2013 vor fi auditate de Deloitte, ca şi anul trecut. Răzvan Voican