ZIUA PĂMÂNTULUI 2013: GOOGLE sărbătoreşte astăzi ZIUA PĂMÂNTULUI, printr-un Doodle. Totul despre ZIUA PĂMÂNTULUI - VIDEO

Ziarul Financiar 22.04.2013

ZIUA PĂMÂNTULUI 2013 (EARTH DAY) este sărbătorită astăzi, 22 aprilie 2013, de GOOGLE printr-un Doodle interactiv. În Google Doodle-ul pentru ZIUA PĂMÂNTULUI 2013, utilizatorii pot interacţiona cu un peisaj de primăvară. 

ZIUA PĂMÂNTULUI a fost proclamată de senatorul american Gaylord Nelson în anul 1970. Scopul proclamării acestei zile a fost de  a trezi interesul clasei politice faţă de mediu, un subiect ignorat. EARTH DAY (Ziua Pământului) a fost celebrată în primul an de circa 20 de milioane de cetăţeni americani, în marea lor majoritate tineri şi foarte tineri.

► Mediafax ZOOM - Ziua Pământului. Galerie FOTO

După două decenii, în anul 1990, peste 200 milioane de persoane din 141 de ţări au transformat Ziua Pământului într-o manifestare de amploare în istoria omenirii, prin alăturarea lor în dorinţa de a milita pentru un viitor mai bun al planetei.

ZIUA PĂMÂNTULUI a avut un rol important în popularizarea problemelor de mediu. De altfel, a fost înfiinţată şi o organizaţie - Earth Day Organization, care are în prezent filiale în peste 170 de ţări.

 

VIDEO cu Google Doodle-ul pentru ZIUA PĂMÂNTULUI 2013

ZIUA PĂMÂNTULUI este sărbătorită în prezent pe 22 aprilie de peste 500 de milioane de oameni din toată lumea, numeroase comunităţi organizând chiar o săptămână întreagă de manifestări dedicate mediului înconjurător.

GOOGLE îşi modifică frecvent logoul pentru a marca diferite evenimente speciale sau pentru a omagia personalităţi ale culturii universale.