"De ce m-aş întoarce în România? Aici câştig 5.000 de euro/lună" - GALERIE FOTO

Autor: Mirabela Tiron 23.04.2013

Coasta de Azur, una dintre cele mai cunoscute destinaţii turistice din Europa, atrage anual 12 milioane de turişti, care cheltuiesc aproape 5 miliarde de euro pe vacanţe în staţiunile din această zonă.

 

 



Pentru români însă, zona nu este numai o destinaţie de vacanţă (20.000 de români şi-au făcut vacanţa pe Coasta de Azur anul trecut), ci şi o regiune cu joburi bine plătite.
 
Roxana din Iaşi, 27 de ani, care lucrează ca ospătăriţă în restaurantul hotelului de patru stele Hotel Royal Antibes din staţiunea Antibes Juan les Pins, spune că anterior a lucrat în Italia şi de trei luni a venit în Franţa pentru acest job nou.
 
„Câştig mult mai bine aici, 2.000 de euro pe lună. Îmi place mai  mult, am învăţat franceză“, a spus Roxana, care a plecat din ţară la 18 ani să lucreze în străinătate.
 
Dat fiind turiştii pe care îi atrage această staţiune, persoane cu venituri mari din toate colţurile lumii, Roxana spune că pe lună bacşişul ajunge la 1.000 de euro.
 
 
Şi Sorin Trandafir, care lucrează pentru o companie ce produce iahturi, spune că ajunge la 4.000 -5.000 de euro net pe lună pe post de ofiţer secund. El era pe unul dintre cele mai luxoase iahturi expuse La Yacht Show în portul Vauban.
 
„De mulţi ani lucrez pe iahturi în străinătate şi m-am obişnuit aşa. Nu m-aş întoarce în România. Ce să fac? Aici ajung şi la 5.000 de euro pe lună“, a spus el. Iahtul pe care ZF l-a găsit pe Sorin abia ieşise din fabrică şi se vindea cu peste 20 de milioane de euro. Spre Coasta de Azur sunt zboruri directe. Compania aeriană low-cost Blue Air şi Tarom au curse din Bucureşti spre Nisa.
 
Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro