Un producător de componente auto investeşte 12,5 mil. euro într-o fabrică la Sibiu. Câte locuri de muncă vor fi disponibile

Autor: Laurentiu Cotu 30.04.2013
Producătorul de sisteme de iluminat pentru industria auto CML Innovative Tech­no­logies, care deţine pe piaţa locală o fabrică la Sibiu, derulează o investiţie în va­loare totală de 12,5 milioane de euro, ce prevede cons­trucţia unei fa­brici de injectare a maselor plas­tice.
 
Proiec­tul, sus­ţinut din fonduri proprii şi bani europeni, a fost demarat încă de anul tre­cut şi are ca ter­men de finalizare prima jumă­tate a anului 2014. În acest an, pentru con­tinuarea acestui pro­iect compania a alocat un buget de 7 milioane de euro.

„Investiţia urmează să fie finalizată anul viitor, noi sperăm ca din luna mai 2014 fabrica de injectare a maselor plastice din Sibiu să devină funcţionabilă. Acest proiect prevede anga­jarea a încă 60 de oameni, însă pentru întreaga activitate desfăşurată de compania noas­tră la Sibiu prevedem dublarea numărului de angajaţi în următorii doi-trei ani“, a declarat pentru ZF Transilvania Marius Bologa, mana­ger general al CML Innovative Techno­lo­gies din Sibiu.


Cresc numărul de angajaţi

Astfel, dacă în prezent la fabrica de sisteme de iluminat pentru industria auto CML Inno­va­tive Technologies din Sibiu lucrează 270 de oa­meni, într-un interval de aproximativ trei ani per­sonalul companiei ar putea ajunge la 540 de angajaţi.

Compania spune că investiţia în fabrica de injec­ţie a maselor plastice din Sibiu a fost gân­dită şi din prisma eliminării costurilor de transport şi refac­turare a componentelor din ma­terial plastic, fabri­cate în prezent de sub-con­tractanţi.

Oficialii companiei nu au oferit mai multe informaţii despre suprafaţa noii unităţi de in­jec­tare a maselor plastice sau capacitatea ei de producţie, însă au precizat că, având în vedere creş­terile existente pe piaţa de automotive din Ro­mânia, anul acesta mai au în plan dema­ra­rea unui alt proiect, respectiv construcţia unei noi fabrici de componente auto în Sibiu, un proiect greenfield, cu o suprafaţă dublă faţă de cea existentă. Conform unor informaţii ante­rioare ale companiei, unitatea actuală de pro­duc­ţie din Sibiu, situată pe platforma indus­trială Vest, are o suprafaţă totală de 4.200 mp.

„În prezent capacitatea liniilor de asamblare ale fabricii CML din Sibiu a crescut cu  22%, iar numărul personalului companiei cu 15% faţă de anul precedent. Pe de altă parte, în 2012 am înregistrat o creştere a cifrei de afaceri cu 14% faţă de anul anterior, iar pentru 2013 previzionăm un plus de 22% al vânzărilor faţă de anul trecut“, a spus Bologa. Compania CML Innovative Technologies a realizat în 2011 o cifră de afaceri netă de 14,5 milioane de lei (3,4 milioane de euro), cu un număr mediu de 143 de angajaţi, conform site-lui Ministerului de Finanţe.

Conducerea companiei spune că afacerile din acest an vor fi susţinute de noile produse lan­sate deja pe piaţă, respectiv DRL (Day Running Light), sisteme de iluminat pe timp de zi, dotate cu LED-uri puternice, care se aprind în mod automat în momentul în care con­du­că­torul auto porneşte motorul.
Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro