Piaţa restaurantelor este direct proporţională cu populaţia de clasă medie. Interviu cu Cristi Văduva, proprietarul restaurantului La Rambla. Urmăriţi aici înregistrarea emisiunii

Autor: Octavian Calei 16.05.2013

Piaţa restaurantelor nu este dezvoltată în România pentru că populaţia de clasă medie este minoritară, a spus Cristi Văduva, proprietarul restaurantului cu specific spaniol La Rambla, la emisiunea de business ZF Live, transmisă în fiecare zi de luni până vineri de la 10:00 la 11:00 dimineaţa pe live.zf.ro.

“Mi se pare că există o foarte mare prăpastie între clasa superioară şi clasa mică, nu avem clasă medie”, a spus Văduva.

“Piaţa de restaurante din Bucureşti este mică. România nu are clasă medie numeroasă, de aceea cererea este foarte mică. În general, restaurantele trăiesc din clasa medie. Cred că în momentul în care o să crească clasa medie la noi, o să avem mai multe restaurante”, a mai spus antreprenorul.

Cristi Văduva s-a întors cu soţia din Spania după 13 ani şi a început o afacere în Bucureşti. Ei au deschis restaurantul La Rambla în Dorobanţi, un local cu specific spaniol. Efortul investiţional a fost de 150.000 de euro, iar chiria este în jur de 2.000 de euro pe lună în spaţiul din Mario Plaza.