Şeful OPSPI: Vom recupera restul de 360 mil. € de la Rompetrol în maximum 10 ani. Andreea Paul, PDL: Este o escrocherie, statul român nu recuperează nimic

Autor: Andrei Chirileasa 20.05.2013

Gabriel Dumitraşcu, şeful Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI), cel care a negociat cu grupul kazah KazMunaiGaz valorificarea participaţiei statului la Rompetrol Rafinare (RRC) – Petromidia, a declarat la ZF Live că orice investitor poate să vină şi să cumpere pachetul de 26% pe care statul vrea să-l vândă, dacă oferă mai mult de 200 de milioane de dolari.

"Nu am garantat Rompetrolului că le vindem preferenţial. Respectând legea privatizării vom vinde competitiv la un preţ pe care ei s-au angajat minim să-l ofere, de 200 de milioane. Este posibil să vină cineva interesat să ofere un preţ mai mare. Preţul minim de pornire este de 200 mil. dolari", a declarat Dumitraşcu. El a mai precizat că Rompetrol va avea drept de preferinţă pentru cumpărarea acţiunilor dacă va oferi un preţ similar.

Dumitraşcu a mai spus că statul a va recupera restul de bani din vânzarea pachetului de 18% din Rompetrol care-i mai rămâne, deoarece investiţiile pe care kazahii s-au angajat că le vor face în următorii ani vor creşte valoarea companiei.