UNTRR: Podul Calafat-Vidin scurtează traseul transportatorilor turci prin România cu 230 km

Autor: Octavian Calei 17.06.2013

Deschiderea podului de la Calafat-Vidin va scurta traseul parcurs de transportatorii rutieri de marfă care tranzitează România dinspre Turcia către Uniunea Europeană cu circa 230 de kilometri, a spus Radu Dinescu, secretarul general al Uniunii Naţionale a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR), prezent la emisiunea de business ZF Live de luni, 17 iunie, transmisă de luni până vineri de la ora 10:00 pe live.zf.ro.

„Fluxul principal de mărfuri prin România este dat de camioanele care operează între Turcia şi UE. Având în vedere că Serbia nu este în UE, majoritatea traficului este dirijat prin România. Cel mai folosit traseu pentru tranzitarea României este Giurgiu-Ruse-Piteşti-Vâlcea-Sibiu-Nădlac. Sunt 1.000 de camioane pe zi, din care 60-70% sunt înmatriculate în Turcia“, a spus Dinescu. Podul peste Dunăre de la Calafat-Vidin, a cărui construcţie a început în urmă cu şase ani, a fost inaugurat la finalul săptămânii trecute.

Vedeti aici emisiunea integrala din data de 17 iunie 2013

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Acest articol a apărut în ediţia tiparită a Ziarului Financiar din data de 18.06.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.