VIDEO ZF Live. Eugen Teodorovici, ministrul fondurilor europene: susţin cu încăpăţânare că este posibil să avem 50% rata de absorbţie până la sfârşitul lui 2013. Urmăriţi înregistrarea emisiunii de luni, 24 iunie

Autori: Sorin Pâslaru , Octavian Calei 24.06.2013

La finalul lui 2013, susţin cu încăpăţânare că este posibil să avem 50% la nivel de cereri de rambursare, a spus Eugen Teodorovici, ministrul fondurilor europene, prezent la emisiunea de business ZF Live, transmisă de luni până vineri de la ora 10:00 pe live.zf.ro.

„În primele 5 luni din 2013, nu s-a văzut o creştere a gradului de absorbţie pentru că atunci au fost luate o serie de măsuri ale căror efecte nu se pot simţi imediat – acel mecanism de decontare pentru primării, un sistem care schimbă complet abordarea. Acest mecanism va fi extins chiar şi pentru cei privaţi”, a spus Teodorovici.

Ministrul fondurilor europene speră că odată cu deblocarea Programelor Operaţionale de Transporturi şi Competitivitate, gradul de absorbţie la finalul lunii iulie să ajungă la 21% prin cereri de rambursare.

Urmăriţi şi alte subiecte pe live.zf.ro