Topul celor mai mari tranzacţii cu birouri din 2013: ce companii au închiriat 2% din clădirile Capitalei

Autor: Cristi Moga 25.06.2013
Piaţa birourilor din Bucureşti nu e complet îngheţată, dar nici nu se trezeşte din amorţeală: în prima jumătate a anului 27 de companii au închiriat 52.000 mp de birouri, echivalentul a peste 2% din sto­cul de birouri al capitalei, arată datele cen­tralizate de ZF care iau în calcul exclusiv  con­tractele de peste 1.000 de mp. Nicio fir­mă nu a preluat un spaţiu mai mare de 5.000 mp în primele şase luni ale anului.
 
Cele mai mari tranzacţii din piaţa de birouri a Capitalei în prima jumătate a acestui an au fost semnate de firma de consultanţă Ernst & Young, asigurătorul italian Generali şi producătorul de anvelope Michelin.
 
Aceste mutări sunt importante în piaţă, dar nu au impactul unor tranzacţii de ordinul a 15.000-20.000 mp, consolidări care în alţi ani puteau umple dintr-un singur con­tract o clă­dire întreagă. În prima jumă­ta­te a anului nu au avut loc nici consolidări im­por­tante şi nici „new entry“-uri spectacu­loa­se, într-o eco­nomie în care semnalele sunt con­tra­dic­torii, iar companiile acuză lipsa de predictibilitate.