Ponta: În afară de două ţări baltice, România are cea mai mare creştere economică pe primul semestru, din UE

Autor: Radu Racu 19.07.2013
România a înregistrat în prima jumătate a anului a treia mare creştere economică din Uniunea Europeană, după două state baltice, a declarat joi seara premierul Victor Ponta, în cadrul unui interviu televizat.
 
"În jurul nostru, din păcate - şi nu mă bucur de răul altora - dar în jurul nostru, cam toată lumea are probleme, inclusiv - eu întotdeauna am luat ca model pentru România, de dezvoltare, Polonia - zilele acestea înţeleg că nici acolo lucrurile, economic, cel puţin, nu merg foarte bine. În afară de două ţări baltice, România are cea mai mare creştere economică pe primul semestru, din UE", a declarat premierul Victor Ponta, la postul de televiziune Digi 24.
 
Premierul nu a oferit în primă fază o cifră, dar a precizat o estimare, în contextul unei întrebări legate de investiţiile străine directe.
 
". Le adunăm la sfârşitul anului şi mai ales vedem în ce măsură această creştere economică peste aşteptări, îmbunătăţită şi cu rezultatele din agricultură, va determina până la urmă un deficit în termeni nominali, nu procentuali, în termen nominali e un pic mai mare, pentru că, dacă ai un PIB mai mare, 2,4% înseamnă mai mult şi, până la urmă, dezgheţarea acestui motor gripat al economiei româneşti", a spus primul ministru.
 
Puteţi citi declaraţiile integrale ale premierului Ponta aici.